We hebben weer wat te vieren!

Wat nou emancipatie? Vrouwen rennen met grote getalen weer terug naar hun vertrouwde stekkie achter het aanrecht. Waarom? Taart! Het is een ware rage! Ik heb al verschillende verhalen gelezen over vrouwen die hun baan hebben opgezegd, en dat allemaal vanwege de kersverse taart-hype!

In Amerika hebben ze het zelfs tot een heuse kunstvorm verheven en is de Wilton School of Cake Decorating & Confectionary Art in Chicago en de ‘Baking Bootcamp’ bij het American Culinary Institute in New York een feit. Nederland kan daarmee natuurlijk niet achterblijven. Overal worden de ‘taartworkshops’ om je oren gesmeten en zelfs bij Oprah zit de King of Cake regelmatig op de bank!

Ik ben gewend om alleen maar taart te eten als het feest is. Maar de taarten-hype duwt ons de taart werkelijk door de strot heen. Want naast de traditionele verjaardagstaart en huwelijkstaart hebben ze tegenwoordig ook scheidingstaarten en 18+ taarten (??). Voor praktisch elke geledenheid is er dus taart, en zelfs zonder een gelegenheid is er taart!

Máár,eerlijk is eerlijk, leuk zijn ze wel


Piece of cake?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten